Cookies/Biscuits/Scones, Recipe
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Laduree‘s Sables Viennois | サブレ・ヴィエノワ

On a gloomy and cold winter day, glancing through one of my favorite cooking book published by LADUREE, a macaron and pastry house; the sweets book (Laduree | Sucre) is just absolutely beautiful, the creativity very French and the pastries and sweets simply gorgeous.

This is one recipe I picked up – Sables Viennois, relatively simple to make but hard to shape.

Even if it doesn’t look good, a consolation, it tastes delightful. Give it a try?

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日々いろいろなものを作っていると、、ついつい作るものがパターン化してくる傾向があります。美しいものを見ると『それを作ってみたい』という気力が湧いてくるものです。

そんな気分にしてくれるのがこのラデュレ(Laduree)のスィーツのレシピ本です。

本をめくっているだけでお店に買いに行きたくなりますし、一瞬パティシエになって作れる様な幸せな気にさせてくれます。どのお菓子も手が凝っていて外に出れない日にはもってこいの創作物ですが、、今日は一番簡単そうなサブレを作ってみました。作るのは簡単でした。でも生地の堅さと室温の兼ね合いが微妙で最後の形にするのが意外に難しかった。味は?もちろん、レシピ通りですので美味です。ご興味のある方は是非お試しあ〜れ。

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Laduree Recipe Sables Viennois –

  • 75g powdered sugar
  • 190g butter
  • Pinch of salt
  • 225g flour
  • 30g egg whites
  • Vanilla essence
  • Piping bag with 4mm mouthpiece

①Cut the butter in small cubes and soften the butter over hot water. Once the butter is soft, whisk combined with salt, vanilla essence, powdered sugar and egg whites. Whisk well until mixture is white and fluffy.

②Preheat the oven to 150C/300F.

③Sieve the flour and mix to the mixture.

④Over a greasing paper, using a piping bag squeeze the mixture to a 4cm long, 3cm wide meandering biscuit shape.

⑤Bake at 150C/300F for approx. 15〜20 minutes until golden brown. Sprinkle a small amount of powdered sugar for finish.


Laduree Recipe サブレ・ヴィエノワ

  • 薄力粉・・・・225g
  • 卵白・・・・・1個分 30g
  • 粉砂糖・・・・75g
  • バター・・・・190g
  • バニラエッセンス 少々
  • 絞り袋、口径4mmの星口金

①バターは小さく切ってボウルに入れ、塩を加えて湯煎で柔らかくする。柔らかくなったら木べらでクリーム状に練る。粉糖、バニラエッセンス、卵白を加えて泡立て器で混ぜる。

②オーブンを150℃に予熱する。

③薄力粉はふるい、①に混ぜる。

④天板にオーブンシートを引き、絞り袋に口金をつけて蛇行させながら縦4cm、横3cmに絞り出してビスケット形を作る。

④150℃で15〜20分、黄金色になるまで焼きます。粉砂糖を少量ふって仕上げる。

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Born Japanese, raised as a Japanese but lived in various parts of the world since childhood, lived multi-cultural. Enjoy EATING, COOKING, CREATING and a RUNNING fanatic. Love to keep life naturally simple and organic. Currently resides in Tokyo.

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