Cookies/Biscuits/Scones, Granola Bars, Herbs (Yakumi), Recipe
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my homemade Granola Bars | グラノーラ・フェア

Granola bars are one of many favorite snacks.

Somehow the idea of using multiple and variety of grains, fibers, fruit and nuts instantly makes me less guilty to eat as a snack. I can’t figure out why (health freak?) but I tend to instantly react to any kind of photos of granola bars or natural all-grain and fruit bars or even vegetarian muffins or cakes. I still have few recipes to be tested but to reveal few of my recipes which have been branded ‘SAVE RECIPE’ .

Some recipe tend to be loose (breakable and less flour), some are more packed with fruit, some are ginger based to warm the body. All have a purpose in my own lifestyle but hey! no excuses, I am just a natural food lover, ‘granola’ addict.

Granola lovers, give it a try and let me know how some turns out.

私のグラノーラ・レシピを公開します。

『カントリー・グラノーラ』は標準タイプで粉をあまり使わずに使っているのでやや、もろく割れ易いタイプです。

グラノーラ・ラーラバー』はソフトタイプでフルーツをベースに作り上げていくタイプ。

生姜入りグラノーラ・バー』は文字通り、生姜をたっぷり入れたグラノーラ・バーです。

やや、固めでシロップ漬けの生姜をたっぷり使って、体を温める効果を期待しているレシピです。

どれも、同じ様な雑穀を使って作り方も決して難しくはありません。

自然派にはたまらないレシピだと思います、、是非試して感想を頂けると幸いです。


Country Granola Bar

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Country Granola Bar Recipe –

  • 2 cups Rolled oats
  • 3/4 cup Bran
  • 1/2 cup Black sesame Kinako
  • 1/2 cup Almond Powder
  • 1 cup Roasted almonds & walnuts
  • 1/2 cup Shredded coconut
  • 3/4 cup Dried cranberries
  • 3/4 cup Dried fig
  • 1/2 teasp. Salt
  • 1 + 1/2 teasp. Cinnamon
  • 1/2 teasp. Nutmeg

【B】

  • 1/2 cup Sunflower Oil
  • 1/2 cup Maple syrup
  • 50-60g Almond butter(Optional)
  • 1 teasp. Vanilla extract
  • To add cohesiveness (optional): Wholewheat Flour
  1. Combine the dry fruit ingredients and soak it in warm water. Let it stand for 30 minutes until the fruit is nice and soft and moisture soaked well into the dry fruit.
  2. Roast the almonds and walnuts at 160C for 10 minutes and let it cool. Slice the almonds in half and with your fingers, break the walnuts into small pieces.
  3. Combine and warm the 【B】ingredients, turning off the heat just below boiling point.
  4. Combine all the ingredients in a large bowl and adjusting the cohesiveness with wholegrain flour and warm water used for soaking the dry fruit.
  5. Transfer the mixture on a large piece of parchment or wax paper and spread the mixture with a spatala to a 20cm width rectangle, 1.5cm thickness; slightly applying pressure with your hands to form a solid packed granola plate.
  6. Bake for 60 minutes at 160C and let it cool completely before cutting it into individual bars.

Country Granola Bar Recipe カントリー・グラノーラ・バー

  • ロール麦・・・・2カップ
  • ブラン・・・・・3/4カップ
  • 黒きなこ・・・・1/2カップ
  • アーモンドプードル・・・・1/2カップ
  • 胡桃とアーモンド・・・・・1カップ
  • ココナッツ・・・・・・・・1/2カップ
  • ドライクランベリー・・・・3/4カップ
  • ドライフィグ・・・・・・・3/4カップ
  • 塩・・・・・・・小匙1/2
  • シナモン・・・・小匙5
  • ナツメグ・・・・小匙1/2

【B】

  • 菜種油・・・・・・・・・・1/2カップ
  • メープルシロップ・・・・・1/2カップ
  • アーモンドバター(好みで)・50-60g
  • バニラエッセンス・・・・小匙1
  • *全粒粉(粘着せず、凝固が必要な場合)適量

①ドライフルーツは一つのボウルに合わせ、温かい水に30分ほど浸します。水分を良く吸収して、柔らかくしておいてください。

②アーモンドと胡桃は160℃で10分焼き、香ばしさを出します。あら熱をとり、アーモンドは指で半分に。胡桃は小さく割る。

③【B】を温めます。沸騰する前に火からおろします。

④大きめのボウルにすべての材料を混ぜ合わせ、粘着が悪い場合は全粒粉で調整をしていきます。

⑤天板にオーブンシートを引き、20cm x 15cm x 1.5cmの板状も形にのばして行きます。全体の面積、長方形が整ったら上から手のひらで多少固めていきます。

⑥160℃で60分、黄金色になるまで焼きます。冷めてから食べ易い小さな長方形(バー形)にカットしていきましょう。


Larabar Granola

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Larabar Granola Recipe –

  • 4~5 Banana
  • 1 cup Raisins
  • Less than 1/2 cup of Almonds
  • Less than 1/2 cup of Almond Powder
  • 1/2 cup warm water
  • 1/2 teasp. Mixed spice
  1. Combine the ripe banana, raisins and warm water in a bowl. Let it stand for 10 to 15 minutes until the fruit is soft and moisture soaks well into the dry fruit.
  1. Meanwhile, roast the almonds at 160C for 10 minutes and let it cool. Chop the almonds.
  1. Place the fruit, almond powder, mixed spice into a food processor and blend until pastelike, adding the chopped almonds last. Blend until the mixture starts to stick together and clum against the side of the processor.
  1. Transfer the mixture on a large piece of parchment or wax paper and spread the mixture with a spatula to a 10cm width rectangle, 1.5cm thickness. Refrigerate for about 60 minutes before cutting it into bars.
  1. Wrap the individual bars into plastic paper and keep refrigerated for up to 3 weeks.

Larabar Granola Recipe グラノーラ・ラーラバー

  • バナナ・・・・・・・・・・4〜5
  • レーズン・・・・・・・・・1カップ
  • アーモンド・・・・・・・・1/2カップ
  • アーモンドプードル・・・・1/2カップ
  • 温かい水・・・・・・・・・1/2カップ
  • ミックススパイス・・・・・小匙1/2

①レーズンは温かい水に10分〜15分ほど浸します。水分を良く吸収して、柔らかくしておいてください。

ボウルに熟したバナナを潰し混ぜ合わせます。

②160℃でアーモンドをローストし、細かく刻みます。

③フルーツ、アーモンドプードル、ミックススパイスをフードプロセッサーにいれて、ペースト状になるまで攪拌し、アーモンドは最後に入れます。プロセッサーの中で壁面に付着しる程度までブレンドしてください。

④オーブンシーの上に10cm の長方形 1.5cm厚さに伸ばし、小さく食べ易いサイズに切る前に60分ほど冷やしてください。お好みのサイズに切って、それぞれのバーはラップ紙で包み、最大3週間程度まで冷蔵保管できます。


Ginger Spiced Granola Bar

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Ginger Spiced Granola –

  • 100g salted butter
  • 60g brown sugar
  • 90g of combination of oats, museli, grains
  • 70g roasted walnuts
  • 130g whole wheat flour + 50g kinako
  • 1 large eggs (to combine)
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 teaspoon ground cardamom
  • 1/2 teaspoon freshly ground black pepper
  • 1 teaspoon ground ginger
  • 1/2 cup sweet chopped ginger
  1. Preheat the oven to 170℃/350F.
  2. Process the oats briefly in a food processor, just to break them up slightly.
  3. Beat the butter and sugar until light and fluffy, then add the salt, spices and oats. Work in all the flour well, and mix in the fresh and candied ginger.
  4. Press the dough into a 9×12 pan and score the surface in squares as you would with shortbread. Bake until surface is lightly browned, 30-35 minutes. Baking them longer will result in a drier, crisper cookie.
  5. Remove and cut through along the score lines, then set aside to cool. (These freeze well.)

Ginger Spiced Granola Recipe  生姜入りグラノーラ・バー

  • バター・・・・・・・・・100g
  • 三温糖・・・・・・・・・60g
  • ミューズリー・・・・・・90g
  • アーモンド・・・・・・・70g
  • 全粒粉・・・・・・・・・130g
  • きなこ・・・・・・・・・50g
  • 卵・・・・・・・・・・・1個
  • 塩・・・・・・・・・・・小匙1/4
  • カルダモン・・・・・・・小匙1
  • 黒こしょう・・・・・・・小匙1/2
  • 粉ショウガ・・・・・・・小匙1
  • 生姜のシロップ漬け・・・1/2カップ

①オーブンを170℃/350Fにセット。

②フードプロセッサーでミューズリー(雑穀)を軽く攪拌し、細かくする。

③バターと砂糖を白くフワフワになるまで泡立て、その中に塩、スパイス類、ミューズリーを混ぜます。

④③の中にローストしたアーモンド、生姜のシロップ漬け(千切りにすると良い)をまぜます。

⑤クッキングシートを引いた鉄板(9cmx 12cm) に引き延ばします。

⑥170℃で30分〜35分、黄金色になるまで焼きます。焼き時間を増やすほど乾いたグラノーラになります。冷めてから食べ易い小さな長方形(バー形)にカットしていきましょう。冷凍もできます。

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