Bread, Campagnes, Sauce/Jam/Condiments/Pâté, Western Food
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White Liver Pâté with Campagne | 白レバーパテと自家製カンパ–ニュ

Not often do I come across ‘white (chicken) liver’ at my regular and favorite poultry shop.

The white chicken liver is a very smooth liver, not too strong of a liver smell so some who detest liver due to the strong and distinctive taste can often eat my homemade ‘white liver pâté‘. Of course the recipe can be used for regular liver pâtés but always use the really fresh livers when homemade so at least it will stay fresh for some time in the fridge.

It may come to a surprise to some people, even to my many friends who made the same comment – gee, didn’t know that liver pâté was so easy to make. Yes! it is. Give it a try and you will never be buying liver pâté off the shelf with lots and lots of preservatives.

The liver pâté goes extremely well with the campagne breads. (my homemade campagnes are seasame/assorted seeds, plain, walnuts and cranberry and currants.)

なかなか手に入りにく『白レバー(チキン)』ですが、手に入った時は必ずパテ分を頂いて『白レバーパテ』にします。雑味がなくて、とっても滑らかで、レバーの臭みも少なく、、レバーが苦手という人もこのこのレバーパテは絶品!と言って食べてくれる人も多く。

また、レバーパテは自家製は難しいと思っている人が多く、、こんなに簡単で美味しいのならと言ってくれる友人も。自家製は冷蔵庫で1週間程度の日持ちかも知れませんが防腐剤固めされているパテは買えなくなるのは間違いなしです。是非、お近くの鶏肉屋さんで手に入ったら作ってみてください〜。決して難しくはありませんぬ。

パテーの際は是非、、カンパーニュとワインで。

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White Liver Pate Recipe –

  • 200g White Liver (chicken)
  • 1 chopped onions
  • 5 cloves of sliced garlic
  • 1 Tablespoon Capers
  • 1 Large Fillet Anchovy
  • 1 Bay Leaf
  • 1 Tablespoon Brandy
  • 50% of Unsalted Butter
  • Salt and Pepper
  1. Underline the pot with chopped onions, sliced garlic and white liver.
  2. Add all the ingredients except for the butter and salt and pepper.
  3. Braise over medium to low heat until the it is nice and soft, taking precautions not to let it burn.
  4. Once the liver and onions are nice and soft, using a hand mixer, mix until the liver becomes a nice smooth puree.
  5. Add the butter and salt and pepper (to adjust the taste to your liking) and let is simmer for few minutes.
  6. Pour the pate into a preserving dish. Keep it refrigerated.

White Liver Pate Recipe | 白レバーパテ

  • 白レバー・・・・・・・・・200g
  • 玉葱(みじん切り)・・・・・1個
  • にんにく(千切り)・・・・・5片
  • ケーパー・・・・大匙1
  • アンチョビ・・・・・・1切れ
  • ローリエ・・・・・・1枚
  • ブランデー・・・・・・・・大匙1
  • 無塩バター・・レバーの50%
  • 塩・黒胡椒

①みじん切りタマネギ、ニンニクと白レバーを鍋に入れて弱火で蒸し焼きにする。
②バター、塩、コショウ以外の材料をすべてお鍋に入れます。
③焦がさないように弱火で蒸し焼きにします。
④具材が全体に柔らかくなったらハンドミキサーを使用して滑らかになるまで攪拌し混ぜる。
⑤バター、塩、コショウ(お好みに合わせて味を調整)を追加し、数分間水分を多少逃がします。
⑥保存皿にパテを注ぎ、冷蔵保管してください。飾り付けに胡椒の粒や月桂樹の葉っぱなど使うと綺麗です。

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