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British Classic Digestive Cookies | 英国クラシック ダイジェスティブクッキー

British Classic Digestive Cookies | 英国クラシック ダイジェスティブクッキー

Here is another classic  – my other favorite British Biscuit.

Homemade sure tastes good !!!

Recipe found again, thanks to a very inspiring blogsite called ‘the littleloaf’.

英国クラシック、、『ダイジェスティブ・クッキー』ははずせないでしょう〜とまた自家製を作ってみました。簡単でかなり美味しかったです(自画自賛、笑)

 

British Classic Digestive Cookie

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Original Recipe : http://www.thelittleloaf.com/2011/10/20/homemade-wholemeal-digestive-biscuits-2/

British Classic Digestive Cookies | 英国クラシック ダイジェスティブクッキー

 

  • 100g oats
  • 100g wholemeal flour
  • 1 tsp baking powder
  • 50g soft brown sugar
  • Pinch salt
  • 100g salted butter, softened & cubed
  • 1-2 tbsp milk

 

  1. Preheat oven to 180 degrees C. Blitz the oats to a fine powder in a blender then mix in a large bowl with the wholemeal flour, baking powder, brown sugar and salt.
  2. Add the butter and mix until crumbly. Add the milk and mix to form a smooth dough. Wrap in cling film and pop in fridge to firm up for about 15 minutes.
  3. Remove your dough from the fridge and roll out to around 3mm thickness. It will be very crumbly so you’ll need to be very careful when rolling. Cut out circles of about 6cm diameter – I used a water glass to stamp out the shapes. Decorate with a pattern of your choice then bake in the middle of your oven for about 15 minutes.
  4. When lightly golden but not too brown, remove from the oven and leave to cool on a wire rack. Store in an airtight container.

 

British Classic Digestive Cookies | 英国クラシック ダイジェスティブクッキー

 

【生地】

  • 全粒粉・・・・・・・・・100g
  • オーツ・・・・・・・・・100g (フードプロセッサーで細かく粉にします)
  • 塩・・・・・・・・・・・ひとつまみ
  • ブラウン砂糖・・・・・・50g
  • ベーキングパウダー・・・小匙1
  • 無塩バター・・・・・・・100g (四角くキューブ状にしておく)
  • 牛乳・・・・・・・・・・大匙1~2

 

 

【作り方】

  1. オーブンを180℃に予熱しておきます。
  2. 材料を全て準備し、バターをいれて手でポロポロになるまで粉と合わせていきます。
  3. 牛乳を入れ、一つになるようにまとめていきます。ラップに包み15分ほど冷蔵庫で冷やします。
  4. ペーストリーボードの上で3mm程度の厚さに伸ばしていきます。6cm程度のクッキーカッターで切り抜いていきます。
  5. 表面には自分の好きなパターン、例えばクリスタル硝子のパターンとかを押当てるとクッキーをデザインすることができます。

イギリスのダイジェスティブクッキーは D I G E S T I V E という文字が掘られていた記憶があります。

  1. 表面に溶き卵を塗り、180℃で15分〜20分焼きます。

 

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