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Banana, Coconut, Chocolate Chip Snack Cake | バナナ・ココナッツ・チョコチップケーキ

I’m back in the baking mode after New Years.

The bananas in my fruit basket needed some help so tried a new recipe from food 52. The combination of bananas, coconut and chocolate chips was quite interesting.

お正月モードから少しずつ遠ざかり、、ベーキングMODEに少しずつエンジンがかかってきました。バナナが悲鳴を上げていましたので、、新しいバナナケーキに挑戦してみました。バナナのしっとり感がよく出るケーキです。オリジナルレシピはfood52からのものです。

 

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https://food52.com/recipes/22513-banana-coconut-chocolate-chip-snack-cake

Banana, Coconut, Chocolate Chip Snack Cake 

  • 2 ripe bananas
  • 2 large eggs (lightly beaten)
  • 50g dark brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla
  • 140g/10 tablespoons coconut oil
  • 125g all-purpose flour
  • 3/4 teaspoon fine sea salt (plus more for sprinkling)
  • 1/2 cup semi-sweet chocolate chips
  • 2 handfuls shredded coconut (sweetened or unsweetened)

 

  1. Preheat the oven to 180C/350 F. and line a 9 (22cm) x 13-inch (27cm) baking pan with parchment paper.
  2. Mash bananas in a bowl and push them to one side to make room for the “liquid” ingredients. Add the eggs, dark brown sugar, vanilla, and coconut oil.
  3. In a separate bowl, mix the flour and salt. Add the flour mixture to the wet banana mixture. Stir with a whisk just until combined.
  4. Add the chocolate chips and coconut. Stir one last time to evenly distribute the add-ins.
  5. Pour batter into the prepared pan and sprinkle (from a height) with fine or flaky sea salt to lightly dust the surface of the cake.
  6. Bake for 45 to 55 minutes (mine was done after 45 minutes), or until a toothpick comes out mostly clean. Allow to cool on a wire rack before slicing.

 

Banana, Coconut, Chocolate Chip Snack Cake | バナナケーキ

  • バナナ(完熟)・・・・・・2本
  • 卵・・・・・・・・・・・2個
  • 三温糖・・・・・・・・・50g
  • バニラエッセンス・・・・小匙1
  • ココナッツオイル・・・・140g
  • 薄力粉・・・・・・・・・125g
  • 塩・・・・・・・・・・・小匙3/4
  • セミスィート チョコレートチップ・・1/2カップ
  • ドライココナッツ・・2手づかみ

 

  1. オーブンを180℃/350Fに予熱しておく。22cm x 27cmのケーキ型にオーブンペーパーをひいておく。
  2. バナナは完熟したものを使用し、30分ばかりオーブントースターで焼くと香りが良くなる。バナナは軽く潰し置いておく。
  3. 卵、三温糖、バニラエッセンス、ココナッツオイルをバナナに混ぜておく。
  4. 薄力粉と塩を一緒にふるいにかけ、3に混ぜ合わせる。
  5. セミスィート チョコレートチップとドライココナッツを混ぜ、型に入れて焼く。
  6. 180℃/350F で約50分〜60分焼く。焦げない様に注意。串刺しに濡れた生地がつかなければ出来上がりです。

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