Bread, Croissant/Danish, Recipe
Leave a Comment

Flaky Croissants with Balmuda Toaster | パンを美味しくするバルミューダトースターvs 自家製クロワッサン

Making ‘croissants’ is quite a challenging task in bread making but the results may be quite rewarding once the folding process is successful (not always being the case).  ‘Croissants’ just right from the oven is a luxury….even a home baker like me cannot bake a croissant for an early riser breakfast so we decided to invest into a new toaster made by BALMUDA, a (non-major) Japanese electric manufacturer who make beautiful designed – a WATER VAPOR TOASTER which essentially brings the bread back into it’s original baked state.

丁寧に作るクロワッサン。

クロワッサンは時間と綿密な折り込みと冷蔵と発酵を要するパン。我家の朝食の時間に焼きたてのクロワッサンを食べることはほぼ不可能。それだけクロワッサンは手間取るパンの一つでもあります。

しかし、、、そんな丁寧に作られたパンを焼きたての状態に戻してくれるトースターを購入。『バルミューダのトースター』。日本の職人が手間ひまをかけて開発したトースター。小麦の香り、フランスパンのトースト工合、クロワッサンのバターの香り、、、パン好きには間違いなく感激する一品です。これで次の朝に食べれるクロワッサンはやみつきになりそうです。

 

Croissants….the next day…with the BALMUDA toaster is like straight out from the oven!

 

DSC_0017

 

DSC_0018

 

DSC_0010

 

DSC_0009

 


 

BALMUDA ‘Water Vapor Toaster’ (蒸気が出るトースター)

image2

 

image2

 

image3


 

Flaky Croissant Recipe can been seen at May 25, 2015 Post

レシピは2015/5/25の投稿にて掲載


 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s