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Starbucks Copycat Cranberry Scone | スターバックス クランベリースコーン

‘Starbucks’ used to be my daily food, breakfast lunch and even dinner when I used to work like hell. Ah, well..we all have those reminiscent memories and days being a 200% workaholic.

No longer do I visit ‘Starbucks’ but the other day with my husband after having gone seen Annie Leibovitz exhibition in Tokyo “WOMEN: New Portraits Annie Leibovitz” ; we decided to take a break at Starbucks where we both had scones.

So…

as upon his request is my ‘Starbucks Copycat Cranberry Scone’ which turned out to be pretty close copycat…as least my husband gave me a score of 8 (out of 10) so yeah! here is the recipe which I used.

仕事中毒の時代はスターバックスにはお世話になりすぎるくらいの常連で毎月いくらスタバに投資しているんだろう?と思うほどでした。朝、昼、お茶と会議、またお茶と会議、待ち合わせ、おまけに夜までと殆どスタバで暮らしていた時期。今やなつかしく思える時代です。

先日、アニー・リーボヴィッツ展 『アニー・リーボヴィッツ 「WOMEN: New Portraits」』

の帰りに久しぶりに主人とスタバでお茶。

懐かしき大好きなスコーンを二人で頼み、主人のリクエストで自宅でコピーキャット(真似っこ)レシピで作ってみました。スタバみたい〜と喜んでいました。80点と高得点を頂いたのでスタバのスコーンファンの方、、是非自宅でもスタバ感を味わってみてください。

 

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Starbucks Copycat Cranberry Scone Recipe

  • 250 g Cake flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1/4 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt
  • 40g granulated sugar
  • 113g butter (cut into small cubes)
  • 1 egg
  • 1 tbls vanilla
  • 125ml (1/2 cup) heavy cream
  • 1 cup dry cranberry
  1. Heat Preheat oven to 325F/170C.
  2. Combine the flour, sugar, salt, baking powder and baking soda. Using a food processor, blend the butter until mixture resembles coarse sand. Remove the mixture from the food processor.
  3. In a separate bowl whisk together the vanilla, egg and heavy cream until well blended. Blend until it comes together as a dough adding the fruit ingredients.
  4. On a lightly floured surface, place the dough and form into a circle, flattening the top until dough is roughly an inch thick. With a knife dipped into flour, cut dough into 8 pie-shaped pieces and transfer to a baking sheet. Glaze the top with egg liquid or milk liquid.
  5. Bake for 20 minutes, or until scones are lightly browned.

 

Starbucks Copycat Cranberry Scone Recipe | スターバックスクランベリースコーン

【ドライ系】

  • 薄力粉・・・・・・・・・250g
  • 塩・・・・・・・・・・・小匙1/2
  • 三温糖・・・・・・・・・40g
  • ベーキングパウダー・・・小匙2
  • ベーキングソーダ・・・小匙1/4
  • バター・・・・・・・・・113g (小さいキューブ状にしておきます)

【液体系】

  • 卵・・・・・・・・・・1個
  • 生クリーム・・・・・・125ml
  • バニラエッセンス・・・小匙1

【フルーツ】

  • ドライクランベリー・・1カップ(好みで量は調整)

 

  1. オーブンを170℃/325Fに予熱しておく。
  2. ドライ系、液体系の材料をそれぞれのボウルに混ぜておく。
  3. ドライ系はフードプロセッサーに入れて、バターと一緒に攪拌する。細かい砂の様になったら別のボウルに取り出し、液体を混ぜ合わせる。この時、練らない様に注意する。
  4. 粉がある程度混ざったら、フルーツを入れて押す様に混ぜていく。
  5. 粉をふった台の上に生地のせて、形にしていきます。円形の形にして8等分します。
  6. 溶き卵かミルクを塗り、170℃のオーブンで20分ほど焼きます。

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