Bread, Confectionery, Cookies/Biscuits/Scones, Croissant/Danish, Recipe, Sweet/Cake Breads
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Cinnamon Danish | シナモン・デニッシュ

The bread scones sold at a convenient store ‘Lawson’ inspired me to test if my croissant/danish recipes will  suffice to make the similar bread scone texture (I bought the maple biscuit scone and one other which was like a strawberry biscuit scone, which my husband just loved!) .

What I did was increased (doubled) the bread flour amount to my croissant recipe and simply folded the dough into 3 parts with a cinnamon sugar butter filling.

It didn’t come out the way I hoped for…bur it turned out well enough to be a croissant with a little bit of bread-like dough.

Good enough?!

Not exactly but will do….lol

最近遠出をするとコーヒーはもっぱらコンビニで買うことが多くなりました。セブンやローソンのコーヒーは驚くほど香りが良く、、その時にそれぞれのコンビニで目にするのがドーナツやらスコーンのパン菓子。

セブンはもっぱらドーナツで統一していますが、、

ローソンはブレッドスコーンと言って本来のスコーンではないけど何層にもなっているブレッド・ビスケットがかなりいけてました!数日後、自分のクロワッサンレシピを改造すればできるのではないかな?と思ってテスト制作を試みてみました。

う〜ん、、出来上がったのはクロワッサンの少しパン化したもので製法がちょっと違うのかな。いずれも出来上がった『シナモン・デニッシュ』はクロワッサンの延長上のものでした。シナモンバタークリームを間にたっぷり挟み、、目指していたものとはかけ離れてましたが別物として美味しかった〜。

 

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スクリーンショット 2016-05-14 21.35.48

Bread Scones sold at LAWSONs Left-cranberry and white chocolate biscuit Right – maple biscuit

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Recipe – Using the Croissant Recipe,

I’ve increased the

Bread Flour (100%) 300g >>>>> Bread Flour (100%) 600g

The process is exactly the same as making a ‘Croissant’, folding the final dough and cutting it to a scone size.

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