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Kale & Shrimp Croquette | ケールと海老のクロケット

‘Kale’ is slowly appearing in the Tokyo supermarkets, although it doesn’t seem to be a popular vegetable apart from sticking it in the mixer for ‘extra healthy morning vegetable juice’. Kale has been on of my favorites vegetables which I’ve been exploring some other recipes which may fit into our dinner menu.

Here is one…very simple ingredients, shrimp, egg & kale. Humm…not a super duper recipe but a nice change from eating it just fresh.

『ケール』は最近パラパラとスーパーに顔を出す様になり始めましたがどうもあまりスムージー以外には使用目的を見いだせないみたいで、、ルッコラや他の生野菜よりは普及率が低いみたい。アメリカに住んでいた頃から好きな野菜の一つで生野菜としての食感とても好き。

大きい少ししっかりとした『ケール』の葉ではこんな料理にも挑戦してみました。ELLE Tableに載っていたレシピです。ま、いわば『ケールのお好み焼き』みたいなとってもヘルシーな一品ですね。

 

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Kale & Shrimp Croquette | ケールと海老のクロケット

(Recipe came from a Japanese magazine ELLE table)

  • 4-5 Kale Leaves
  • 2 tbsp flour
  • 1 egg
  • 6 large shrimps
  • Black sesame, olive oil, salt
  1. Wash the kale leaves and cut into shredded thin strips.
  2. Put the kale into a large bow, mix with flour and beaten egg, 50cc of water, sprinkle with salt and dived into 6 portions.
  3. Wash the shrimp with corn starch and water, remove the spinal dirt.
  4. Over medium heat and with olive oil, cook the kale and before flipping it upside down, place the shrimp on top and cook the other side as well.
  5. Garnish with black sesame.

 

Kale & Shrimp Croquette | ケールと海老のクロケット

 

  • ケールの葉‥‥‥‥‥‥4-5枚
  • 小麦粉‥‥‥‥‥‥‥‥大匙2
  • 卵‥‥‥‥‥‥‥‥‥1個
  • 海老‥‥‥‥‥‥‥‥6尾
  • 黒胡麻‥‥‥‥‥‥‥適宜
  • オリーブオイル、塩
  1. ケールの葉は水洗いをして長い千切りにする。
  2. ケールをボウルに入れ、小麦粉をふるかけて混ぜ、溶き卵、水50cc、塩を入れて6等分する。
  3. 中火で熱したフライパンに入れ、押しながら焼き、海老を上にのせひっくり返してやきます。

 

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