Appetizer, Bento (Lunch) Box, Cakes/Sweets, Confectionery, Egg, Egg Free, Events, Fish, Fruit, Japanese Authentics, Osouzai, Party, Recipe, Salad, Seafood, Side Dishes, Spanish Food, Vegetables, Western Food
Leave a Comment

1st Birthday | 初めてのバースデー

Do you remember when you were 1 year old?

This event goes back about a few weeks from now but some scenes from my 2nd grandchild, turned just ONE..UNO..!

数週間前のイベントでしたが第2の孫の1歳の誕生日。アッと言う間に1歳になった気がしますがお母さんは数年に思えると、、と言ってしました(笑)

 

1 year old Birthday Cake (Egg free) | 卵アレルギー用のバースディーケーキ

卵を抜くと食感はちょっとパンケーキの様なケーキになります。

 

img_4496

Mom (my daughter) blowing out the candle as if it was her birthday cake!

アッ!と言う間にお母さん、ロウソクを消してしました。

子供何が起きたかわからず、唖然〜。

 

img_4514

My 2nd grandchild (Haru) trying out her new handmade Poncho.

1才のプレゼントは自家製の冬用ポンチョ。これで外を走り回れますよ。

 

img_4512

Party catering food.

Humm…took some thoughts to figure what might come good with Osekihan (Sticky rice with red beans) which another person was bringing to the party.

最近ケータリングフードから遠ざかっていたので、ふむ、ふむ。ちょっと悩みましたがまぁ〜定番料理になりました。

 

dsc_0031

 

dsc_0030

 

さば(三枚おろし) 2〜3枚

長ねぎ 1本(100g)
すり白ごま 大さじ1
塩 小さじ1/3
砂糖 小さじ1/2
しょうゆ 小さじ1
レモン汁 大さじ1/2
ごま油 大さじ1

①さばは水気をふき、あれば腹骨をすきとり、骨抜きで小骨を除く。2cm幅のそぎ切りにし、ボウルに入れてしょうゆ、酒、しょうが汁を加えて軽く混ぜ、20分ほどおく。

②ねぎ塩だれを作る。長ねぎは粗みじん切りにし、大きめのボウルに入れて、すり白ごま、塩、砂糖、しょうゆ、レモン汁、ごま油を加えて混ぜ合わせておく。

③揚げる直前にさばの汁気をペーパータオルで軽くふき、片栗粉をまぶす。

③フライパンに油を2cm深さに入れて170℃に熱し、(3)のさばを入れてカリッとするまで4~5分揚げる。すぐに(2)のねぎ塩だれに入れてあえる。

Handmade Winter Poncho by me

 

img_4494

 

 

Handmade Personal Seal by my husband | 主人がほった自家製の判子

 

img_4487

 

 

保存

保存

保存

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s