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danish pastry – Pain aux raisin | パン オ レザン

One of my cooking agendas of the year –

How can I simplify bread making ?

Danish pastries, croissants..these buttery breads are most probably one among the breads favored by a majority.

Not many people hate it, rather love it!!

Knowing how to make these pastries and bread…

yes, I admit…they are rather time consuming and it does takes an extra push (even to myself) compared with other breads.

How about freezing the shaped dough?

 

So my exploration continues….stay tuned  for the results (in due course).

 

今年のパン作りのテーマは

どうやったら、、手軽にパンが作れるのだろうか?

これだけ長年パン作りをしていても、、パン作りはやはり手間と時間がかかるもの。パン屋さんがはやっては無くなり、東京にはどれだけのパン屋さんがあるのだろうか?という位、数があるはず。

でも、、子供や家族が多い人達にとってオシャレなパン屋さんのパンは高級品なはず。アッという間に数千円になるパンはそう頻繁には買えないはず。

決して秘密のレシピがあるわけでもないのですが、、

無添加、防腐剤のないパンを自宅でも焼くのが一番健康にいいことには間違い無し。そんな手助けをできるように日々、、今年は「パン作りがちょっと簡単になったかな?」と思える様なレシピややり方を提供できるといいかな?と思っています。

今日はみんなが大好きなクロワッサンやデニッシュペーストリー。

簡単にする方法として

成形したパンを冷凍するとどうなるんだろう?

そんなことを試してみます。

結果は乞うご期待。

 

Croissant | Danish Pastry Dough Recipe can be found here. (自家製クロワッサンのレシピと作り方)

dsc_0012

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Just right out of the oven | 190C for approx 20 minutes

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