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How ‘Frozen’ Doughs do | 冷凍生地ってどうなるの?

Not a common interest only but for bread makers and baking lovers, who may be kept wondering, does a ‘frozen dough’ work? If doughs can be made well in advance and preserved frozen, it may come in handy in many occasions, party events or even an incidental guest called on for a very short notice.

Well, here are the two doughs tested.

The first, the Choux Pastry. The choux, Pâte à Choux can be an excellent all time favorite dessert but this small choux can be used for simple appetizers or finger foods with fillings such as cream cheese, guacamole paste, mozarella cheese, salmon mouse, pâte, etc.etc.

今日の投稿は一般むけする記事じゃないかもしれません。(あしからず)

パン作りや常時お菓子作りをする人にとって、、「冷凍の生地」ってどうなのよ?と思いながら作っている人は多々いるかと思います。(わたしのようにね)冷凍して失敗するともったいないなぁ〜とついつい思ってしまうので冷凍、、躊躇していました。でも、思いがけないお客様だったり、パーティー料理だったり、、作りおきをしておけばいざという時活躍できると思い、思い切ってテストすることにしました。

今回は二つの記事をテストしてみました。

Pâte à Choux (Choux Pastry) | シュー生地

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Frozen Choux Pastry, goes right onto an oven pan and immediately baked at 200C (390F)  for 14~15 minutes. Just leave some room and space to expand.

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After baking it for 15 minutes, puffed up to small choux.

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Let it cool down and fill it with custard cream or fresh cream or any appetizer filling of your choice.

シュー生地は個々を絞り、ひっつかない様に冷凍しておきます。冷凍はジップロックなどにまとめて保存しておきます。解凍は不必要で冷凍のままいきなり天板にのっけて、200度で14〜15分ほど焼きます。ふわぁ〜ん、、、と、、シューになってくれますよ。シュークリームは定番ですがクリームチーズやパテを入れ前菜に仕立ててみると素敵なパーティー料理になります。


The second dough is the breakfast favorite.

Croissants and Pain aux raisin | クロワッサンとパン・オ・レザン

The dough has been shaped into a croissant, pain aux raisin rolled with almond creme and raisins and kept in the freezer for about 2~3 weeks seen below.

自家製クロワッサン、パン・オ・レザンはそれぞれの形に成形後、冷凍しておきます。乾燥を防ぐように保存しておきます。

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Dough placed on an oven pan, defrost & final proof at 28~29C (80F~85F) . Take 5 hours.

After 5 hours of final proof at 28C (80F), the dough comes back to life, all puffed up and ready to go into the oven.

冷凍庫からとりだし、天板の上で28℃で約5時間、解凍+第二次発酵を取ります。生地がふっくらと戻ってきました。溶き卵を表面に塗って、190℃〜200℃で約15分、焼きたてのクロワッサンの出来上ります。

Baked at 200C (390F) for about 15 minutes.

I.E. FRESH BAKED CROISSANTS FOR BREAKFAST

Setting your alarm clock 5 hours before breakfast will produce….JUST MADE CROISSANTS FOR THE BREAKFAST TABLE!

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RECIPE FOR CROISSANTS

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