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Homemade…Freezer Friendly Pizza | 自家製….冷凍ピザ

Making pizzas are not difficult, yet delivery pizzas come super convenient and super fast.  Domino Pizza, Pizza Hut, Pizza-La…many many more, yes!, the Japanese also love pizza occasionally but not everyday. The downside is (I think) it’s rather expensive compared to the other western countries.

For curiosity, I looked into the prices of pizza (31cm / 12 inch) and it looks Japan does out beat the price from the rest of the world.

But homemade pizzas keep well in the freezer and big or small, it is a good item to store for an occasional ‘don’t feel like making dinner’ days.

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Japan – 日本  JPY3200
Korea – 韓国   JPY1769
Germany – ドイツ  JPY1559
USA -  JPY1226
Britain – イギリス JPY1181

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冷凍ピザ。ピザ作りは決して難しくないのですがスーパーで売っているように焼くだけの状態にするのにはどうしたらいいのだろうか?と作ったのが「冷凍ピザレシピ」。

冷凍にしなくても、、ピザ屋の配達でいいじゃん、、と横で主人は呟いていましたがいざできあがり自家製ピザを食べると「美味しい〜!」と喜び、作った甲斐がありました。

ちなみにピザ配達はドミノ、ピザーラ、ピザハット、、諸々、、業者はたくさんたくさんありますが(海外で育った私にとって)どの業者も値段はべらぼう高く感じてしまいます。

どれだけ他の国と値段の開き(31cmのピザ)があるのだろうか?と調べてみたら、、やはり日本は断トツに高いことが判明。やはり自家製で作る方がコスパがいいな。当たり前だけど。

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Japan – 日本  3200円
Korea – 韓国   1769円
Germany – ドイツ  1559円
USA -  1226円
Britain – イギリス 1181円

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Ingrédients:

Yields 3 x 27cm thick crust pizza

  • 12g / 4.5 teaspoons Quick-Rise Yeast
  • 2 cups Warm Water (115ºF)(46C)
  • 1 tbsp Salt
  • 1 tbsp Sugar
  • 625g / 5 cups Bread Flour
  • 2 tbsp Olive Oil

< TO MAKE THE DOUGH >

  1. Combine warm water, yeast, and sugar in the mixing bowl and let it sit for 10 minutes, until it’s foamy, to ensure that the yeast is active.
  2. Add bread flour, salt, and olive oil to the yeast water mixture and knead for about 10 minutes on medium low until the dough is relatively smooth.
  3. Cover the bowl and let the dough rise for about 30 minutes, until double it’s size.
  4. Move the dough to a floured surface and divide it into three even pieces, approx 350g.
  5. Store in a tight plastic bag refrigerated or freeze.
  6. Restore it back into room temperature before use.

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< Freezing the Pizza >

Dough needs to be shaped and baked at 220C for about 5 minutes. The dough will inflate but will flatten as it cools. Make sure the dough is completely cold before you start topping the pizza. Toppings at your choice.

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< Baking the Frozen Pizza >

Restore it back into room temperature or defrost in the refrigerator before use.

Brush the outer rim with olive oil before it goes into the oven.

Bake at 220~230C for approx. 15 minutes until the top is golden brown.

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Freezer Friendly Pizza Recipe | 冷凍ピザ レシピ

【ピザ生地】27cm x 3台

  • 強力粉・・・・・・・・・・・625g
  • 塩・・・・・・・・・・・・・大匙1
  • 砂糖・・・・・・・・・・・・大匙1
  • インスタンドドライイースト・12g / 小匙5
  • エキストラヴァージンオイル・大匙2
  • ぬるま水・・115F/46C・・・・2カップ

 

<生地>

  1. ミキシングボウルに温かい水、砂糖、ドライイーストを入れ、泡立つまで約10分程度放置する。イーストが活発であることをまずテストします。
  2. 強力粉、塩を加え、オリーブオイル以外の材料をニーダーで低速10分かけて捏ねる。全体がなじんだらオリーブオイルを加え、低速8分。
  3. 常温(25℃ぐらい)で寝かせる。乾燥しないようボールごとビニールシートで覆って約30分。
  4. 生地を約350gの3つ玉に分ける。
  5. 冷蔵庫(5℃)、もしくは冷凍庫に入れて保管します。
  6. 生地は常温に戻してから使用。

<ピザを冷凍する>

  1. 作業台に打ち粉を成形します。軽く押しながらのばします。
  2. 220℃で約5分、オーブンで焼きます。
  3. 生地は膨張しますが冷えると平になるので心配いりません。生地が完全に冷えたら、お好みのトッピングをして冷凍して行きます。

<凍ったピザを焼く>

  1. 冷凍のピザは冷蔵庫で解凍しておきます。常温にもどします。
  2. 外側の生地にはオリーブオイルを刷毛でぬります。
  3. 20分ばかり予熱した熱々のオーブンで220~230℃ 表面が焼けるまで約15分焼きます。

 

 

 

 

 

 

 

 

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