Plum (Ume) + Sour Plum (Sumomo) + Loquat (Biwa)
All of these 3 fruits come out staggered.
First the loquat (biwa), then followed by the plum (ume) and finally the sour plum (sumomo). All three combined makes a wonderful fruit enzyme syrup so I’ve been waiting for the thin window of timing to get all these fruits fresh. This seemed to be the week which I was able to get all 3.
夏のフルーツ酵素。
梅とすももと枇杷のコンビネーションが素晴らしいと聞き、、、
一緒の時期に遭遇すること、なかなか難しい。
枇杷はすっかりと出始めているし、梅もそれをおっかけ、すもも?見当たらず 今日やっと恵比寿の昔ながらの八百屋さんで遭遇。
せっせと早速、仕込みました。
夏、酵素、デトックス。
つくづく健康オタッキーだなぁ〜と仕込んだ後は達成感。
作り方は至って簡単。
梅+すもも+枇杷に対して100%の白砂糖(グラーニュ糖でもいい)。瓶を煮沸消毒してさらに焼酎で消毒して、フルーツと白砂糖をミルフィーユにしていきます。毎日かき混ぜて一ヶ月後に乞うご期待💗
Making the enzyme juice is simple –
- Wash the fruit thoroughly and remove the tiny (leftover) stem from all the fruit.
- Dry off the fruit.
- Sterilize the clean jar with strong alcohol.
- Add 100% of white sugar, making a milfiu of fruit and white sugar.
- In a day or two the syrup will start to emerge, mix once a day.
- The juice will take up to about a month to make.
After 2 weeks….. the enzymes come to life! Providing ‘air’ now and then. (just mixing..lol)
2週間後の様子。一日一回、空気を与えてあげます。