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Kuglof Apple Cake | クグロフ型アップルケーキ

I just love ‘apple + cake’ so I keep looking for different recipes to improve my various apple cake recipes.

I have quite a few of my ‘apple explorations’…

 

 

not much of a change, maybe…but I tried baking it in a Kuglof Tin.

At times, visual override or enhances the taste so how about a Kuglof Tin.

Answer….hum?…?


アップル + ケーキというコラボが大好きで今までも多々、、アップルを使用したレシピ。

どれも違う味を出しながら、、時間がたつとまたアップルの新レシピを探しているわたし。今度はよし、、クグロフ型にしたらどうだろう?

どうだろうね??

 

 

Kuglof Apple Cake Recipe

  • 2 large Apples + raisins (as you like)
  • 50g granulated sugar
  • 3 large eggs
  • 100g granulated sugar
  • 100g cake flour + 1 teaspoon baking powder
  • 30g almond powder
  • 50g melted butter

Cooking:

  1. Preheat oven to 180C | 375F degrees.
  2. Spray a kuglof tin with cooking spray or butter the tin.
  3. Mix the butter over hot water.
  4. Slice the apple into thin pieces and coat it with sugar.
  5. Sieve the cake flour, baking powder and almond powder.
  6. Mix the eggs and sugar, whisk until the batter is light whitish consistency.
  7. Add the flour ingredients, mix well. Add the melted butter slowly incorporating into the batter.
  8. Spread 2/3 of the mixture evenly into prepared pan.
  9. Sprinkle raisins over the surface (as you like) and arrange the apple evenly to cover the kuglof tin surface.
  10. Pour 1/3 of the remaining batter over the apples.
  11. Bake for 35 ~ 45 minutes or until brownie consistency then remove from oven.

 

Kuglof Apple Cake

  • 林檎(紅玉)・・・・・ 2個
  • レーズン・・・・・・・お好みで
  • 砂糖・・・・・・・・・50g程度

(生地)

  • 卵・・・・・・・・・・3個 大きめ
  • 砂糖(三温糖)・・・・100g
  • 薄力粉・・・・・・・・100g(BPと塩と一緒にふるっておく)
  • アーモンドプードル・・30g
  • ベーキングパウダー・・小匙1
  • 溶かしバター・・・・・・50g (無塩)
  1. オーブンを180℃/375Fに予熱しておきます。クグロフ型にバターを塗っておきます。
  2. 林檎は薄いいちょう切りにして、砂糖をまぶしておきます。
  3. バターは湯煎で溶かしバターにしておきます。
  4. ボウルに卵と砂糖を混ぜ合わせ、ミキサーで泡立てます。
  5. ふるってある薄力粉とアーモンドプードルを加え、粉気が無くなるまでゴムベラでよく混ぜます。溶かしバターを徐々に加えていきます。
  6. クグロフ型に生地を2/3流し込み、レーズンを敷きます。
  7. 生地とレーズンの上に林檎を隙間なく並べ、上から残りの生地を流し込みます。
  8. 180~190℃のオーブンで35〜45分、表面がキツネ色になるまで焼きます。竹串をさしてみて何もつかなければ完成です。完全に冷めてから切ってください。

 

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