Bread, Chako Bakery, Chako Bakery, French Bread/Baguettes, Recipe, Sandwich, White Breads
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British (Sandwich) Loaf | イギリス パン

My goodness…time flies.

As cherry blossoms feather away, it’s already the middle of April and our country looks forward to a spring break, namely Golden Week (4/29 – 5/6). Spring is supposed to be one of our best seasons in Japan but rarely are we experiencing the pleasant “spring days” as we see sudden rise in temperatures to near as close to “hot summer days”.  Yet with the low humidity range, I would say yes! spring is one of the best season to be and see the natural beauty in Japan.

Back again, slowly trickling to ‘homemade bread making’.

The kickoff with the standard bread ‘British Loaf’. Don’t ask me why we call this the British Loaf? it’s a standard sandwich loaf but not so easy to make, if perfection is pursued, the shape of a (standard) loaf.

I’ve issued this British loaf recipe and the making of it in great detail, if anyone would like to challenge this recipe. The rising of the dough is quite exciting at the same time, will determine it’s success.

 

春を感じるまもなく、アッというまにゴールデンウィークに突入しそうですね。

パン作りも少しずつまた再開。

東京都内には星の数ほど「パン屋」さんがありますがやはり行きつけは決まってしまいます。どのお店もそれなりに美味しいパンを焼いて、変化とつけたり試行錯誤。偉いなぁ〜と思いつつ、、でも、自作のパン作り屋さんとしては自分の焼くパンは好きな小麦粉の香りがして一段と美味しく感じます。自家製のパン作りは「小麦粉選び」と「コストパーフォマンス」がいいのがやめられない理由の一つでもあります。私の中ではね、、、(笑)。

誰が名付けたのか「イギリスパン」。アメリカでもイギリスでもただのサンドイッチ・ローフと呼びますがね。謎です。

ちなみにイギリスパンのレシピと作り方はこちらから

 

 

 

Followed by some of our regular French baguette breads and assortments, my husbands’ favorites. I make a bunch and freeze the breads for daily breakfast use.

さて、我が家の一番の定番のバゲット生地再開です。いっぺんにたくさん作って冷凍に保管しておきます。

 

Epi with cheese and bacon | エピ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1243

Sesame Batard | セサミ バタール

 

 

 

Walnut Baguette Twist | 胡桃バゲット

 

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