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Banana Carrot Muffin | バナナ・キャロット・マフィン

Banana muffins being one of my favorites, the bananas come in handy but seemingly with a glimpse….they start go ripe and not quite scrumptious for fresh consumption, that’s when they go into the muffin at a perfect match and timing.

With the banana muffin, chocolate chips tend to be one of my regular ingredients (which you can never go wrong) but today feeling slightly creative, explored to find a different partner…hum! maybe…carrots. I grated (shredded) the carrots and tried mixing it into the banana muffin.

The result was quite intriguing!

The carrots do not stay visually prominent enough to say ‘I am here!’.  The presence is quite subtle, just like a side cast, quite shy for say. It shrivels after baking….an interesting result.

At least it feels….somewhat healthy having a vegetable in a muffin.

 


 

バナナは常に常備しておく癖があります。

安売りしているバナナは買わずにいられないが、、、

あっと言う間に食べ頃を過ぎてしまっています。

その時の困った処理方法は「バナナ マフィン」。結構好きです、、、この手のお菓子。

チョコバナナマフィンは間違いなく美味しいです。他の相性を探りたくこの日は、、ふむ、ふむ。キャロットはどうかな?と実験に走りました。キャロットを細目の千切りにして入れ込んで見ました。

バナナはいつも通りの存在を残しましたままでしたがキャロットはなんと口溶けするような食感に様変わり。とっても控えめな主張しない存在で色だけを残した素材になりました。

しかし、、ニンジンが入っていると言うだけでマフィンのヘルシー感が確実に倍増します。

正統派には「チョコバナナマフィン」。

オーガニック派には是非「バナナキャロットマフィン」。

お試しあ〜れ。

 

 


 

 

 

Banana Carrot Muffin  Recipe
Makes 9 to 10 Muffins

  • 140g unsalted bugger
  • 100g granulated sugar
  • 200g cake flour + 10g baking powder
  • 140g milk or fresh cream
  • 2 eggs
  • 3 bananas
  • 1 large carrot

Cooking:

  1. Preheat oven to 180C | 375F degrees.
  2. Cut the banana for filling slightly shorter than the width of the cup and slice the decorative banana. Keep it wrapped to avoid oxidization.
  3. Mix the butter until soft, add the sugar and mix with whipper until it starts to whiten.
  4. Eggs are added in 5 to 6 portions and mixed well.
  5. Add the sifted flour and milk alternately, divided into 5 to 6 times.
  6. Add the grated carrot (about 2~3 tablespoons) into the dough, keep some leftover for the top dressing.
  7. Using a spoon place the batter into a muffin cup until 3/4 cup, push the bananas into the dough and sprinkle some grated carrots on the top.
  8. Bake it in an oven at 180 ℃ for about 25 minutes.

 

Banana Carrot Muffin

マフィンカップ9~10個分

  • バター・・・・・・140g (無塩)
  • 砂糖(三温糖)・・・100g
  • 薄力粉・・・・・・・・200g(BPと一緒にふるっておく)
  • ベーキングパウダー・・10g
  • ミルク・・・・・ 140g (調整)もしくは生クリーム
  • 卵・・・・・ 2個
  • バナナ・・・・・・・3本
  • 人参・・・・・・・1本 大きめ
  1. フィリング用のバナナをカップの幅より少し短めにカットし、飾り用のバナナはスライスする。酸化しないようにラップをかけておく。
  2. バターはゴムベラで練る。上白糖を加え、泡だて器で白くふわっとするまで混ぜる。ハンドミキサーで混ぜてもOK。
  3. 卵を5~6回に分けて加え、そのつど泡だて器でよく混ぜる。
  4. 生地の温度が低いと分離しやすいので、分離しそうになったら生地を少し温めながら作業をしてください。
  5. ふるっておいた粉類と牛乳を交互に、5~6回に分けて加え、ゴムベラで混ぜる。
  6. 細かい千切り(おろし金)で細かくした人参を大匙2~3杯程度生地に混ぜ合わせ、ゴムベラでざっくりと混ぜ合わせる。 
  7. スプーンなどを使い、マフィンカップに生地を4~5分目まで入れ、フィリング用のバナナを押し込む。
  8. バナナの上に生地を少しだけのせ、ならす。生地を入れすぎると焼成中に吹きこぼれるので入れすぎないように。飾り用のバナナと人参をのせる。
  9. 鉄板にのせ、180℃のオーブンで25分ほど焼く。

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