Chako Bakery, Dessert, Party, Recipe, Sunday Bakery
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Fruit Jelly + Yoghurt Mousse|ヨーグルトムースとすももゼリーのコラボ

On a hot summer day…

when kids come to play with grandpa’s ….

grandma makes one of the children’s favorite dessert.

酷暑の週末、、、

我が家の3階のバルコニーでは子供達のプール開き。

夏に生まれの孫、、#3。

1歳になるお誕生日ケーキには「ヨーグルトムースとすももゼリー」。

IMG_2057

 

 

<Yoghurt Mousse>

Sugar-free Yoghurt · · · 150 g

Granulated Sugar ····· 40 g

Fresh Cream ····· 100 g

★ Powder gelatin · · · 5 g

★ Water ····· 25 g

Kirsch wine | 5 g or your favorite liquor or spirits

<Top Layer Fruit Jelly>

Sumomo juice · · · 200g or any fruit juice

☆ Granulated sugar · · · 20 g

☆ Agar ····· 6 g

Grapes and mangoes and blueberries (your favorite fruits)

 

<Yogurt Mousse>

  1. Dissolve the gelatin into cold water and set for 15 minutes.
  2. Add the fresh cream, granulated sugar, your favorite liquor, beat until the sugar dissolves and cream nice and fluffy.
  3. Melt the softened gelatin in a microwave oven, but DO NOT boil. Put the yoghurt in another bowl, add the gelatin and mix.
  4. Filter the yogurt and add it to the cream bowl, mix well. 
  5. Pour into a mold or tin and refrigerate for 30 minutes.

<Top Layer Fruit Jelly>

  1. Combine the granulated sugar and agar to avoid the agar to cluster.
  2. Place the fruit juice in a small pan, bring to boil and mix the sugar|agar. Continue mixing and let it cool to human temperature.
  3. Decorate the yoghurt mousse with fruit of your choice.
  4. When the juice is cold enough, use a spoon to let it flow over the fruit and mousse. Cool in a refrigerator. 
  5. * You can substitute the fruit juice of your choice (Sumo Juice). Grapefruit juice may not be solidify, so better to avoid grapefruit juice.

 

材料 (900ml 円型)

ヨーグルトムース

無糖ヨーグルト・・・・・150g

グラニュー糖・・・・・・40g

生クリーム・・・・・・・100g

★粉ゼラチン・・・5g

★水・・・・・・・25g

キルシュ酒| 好みのお酒や香酒・5g

フルーツゼリー

すももジュース・・・200g

☆グラニュー糖・・・20g

☆アガー・・・・・・6g

葡萄やマンゴーやブルーベリー(お好みのフルーツ)

<ヨーグルトムース>

  1. 冷水にゼラチンをふり入れ、15分ふやかす。
  2. 生クリーム、グラニュー糖、好みの洋酒を入れ、とろりとするまでホイッパーで混ぜる。
  3. ふやけたゼラチンを電子レンジで沸騰さずに溶かす。別のボウルにヨーグルトを入れ、そこへゼラチン液を加え混ぜる。
  4. 3のヨーグルトを漉しながら、1のボウルへ加え、よく混ぜる。型に流し、冷蔵庫で30分冷やし固める。

<すもものゼリー>

  1. グラニュー糖とアガーは混ぜ合わせておく。(アガーだけで使うとダマになるのを府ぜぐため)
  2. 小鍋にすももジュースを入れて火に掛け、沸騰したら1を加え混ぜる。混ぜ続け砂糖が溶けたら後、人肌まで冷ます。
  3. 冷めてきて少しとろみがついたら、スプーンを使いムースの上に流す。冷蔵庫で冷やす。*すももジュース以外に好きなフルーツジュースで代用できます。グレープフルーツジュースは固まらない恐れがあるので避けた方いいかもしれません。

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