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Dried flower roses and rose oil | 薔薇のドライフラワーとローズオイル

While having a rose garden at home, caring and gardening the roses can be rewarding but also relentless.

Once the roses commence it’s bloom, the garden is well looked after by my husband, while my daily chores (as an assistant) is cleaning and sweeping. As the flowers fade to the end of life, the petal feather down, especially during the rain, moist and wind. To save the flowers for a little while longer, the flowerpots are often rushed for cover protection from the rain.

Dead flowers take away the vista of the rose garden.

The treasure of having a rose garden is of course, the everyday beauty of blossoms, a picturesqueness at times seems endless.

However, every organic life has its limits, as we do. To preserve the beauteousness the house turns into a shelter for ‘dry roses’.

見事な薔薇園になった今年。主人は10年近く薔薇を大切に植えていますがやっとコツがわかった!と自負。自負ができるほど今年は素晴らしく咲いた年を言えると思います。

「咲かせるのは男の仕事」・「綺麗にするのは女の仕事」という分担で春の一ヶ月間はほぼ毎朝お庭の掃除に明け暮れる日々が続きました。花は雨、風を嫌います。綺麗は花は旬をすぎると朽ちていきます。花びらが散ります。それを片付けます。そんな繰り返しかな?(笑)

花の時期を見ながら「ドライフラワー」作りもしてみました。3分咲きのもの、5分咲きのもの、7分咲きのもの。いろいろと試してみると多々の形状に残っていくものです。色も残るお花と黒くなっていく花と色々とあり、発見を楽しんでいきます。

Another challenge, tried this year is making ‘rose oils’. With such numerous DIY projects and information from the internet, a bucket full of collected petals were soaked in jojoba oil, first kept over a pot of warm water for over 3 ~ 4 hour and consequently in a warm temperature room (about 40 C) for over 24 hours. The oil has a subtle scent of rose but few small petals added visually and added rose infused oil will probably make it even better.

そして、風で飛ばされた「大量の花びら」でローズオイルを作ってみました。海外はDIYネットサイトが充実しています。検索をすれば必ずレシピややり方がでてきます。比較的簡単そうなので「ローズオイル」を作ってみることに。

まず、花びらを嫌いに洗い、水分をとる程度に乾燥をさせてから、ホホバオイルにまぶします。湯煎に掛け、3〜4時間、低温(40〜50度目安)でキープ。24時間低温でキープするのがいいみたいですが、、私はパンの発酵器を40度に設定して湯煎をしながら24時間保温してつくりました。

ほのかなロースの香りがしますが、、小さな花びらを浮かして、さらにロースアロマを入れると一層気分が高まりますよ!

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